Lørdagstrening i Vigreskogen

Det ble Vigreskogen i dag også. Treningen var satt opp på Eikeland, men der var kyrne ute, så det respekteres.

Vi var 11 stykker på trening i dag. Egentlig totalt 12, men vi var ikke så mange samtidig. Etter at vi samlet ankom Vigreskogen fra Eikeland delte vi oss i to grupper. 5 stykker skulle trene i lilleskogen og 6 stykker skulle trene i storeskogen. Frigg fikk ukjent oppgave som hun og jeg løste fint sammen. Hun snappet bittet en gang. Denne gangen fikk hun ikke godbit først hos figuranten, og da var hun ikke i tvil om at hun skulle melde. Når jeg er rolig og ikke nervøs, går det veldig bra. Vi dekket terrenget godt og fant begge figurantene. Etter lunsj var det appellprøve. Gratulerer så mye til Arve som bestod hele appellen. De andre to som gikk opp har en til to øvelser igjen, men det er bare å stå på.

Under lunsjen ankom ekvipasje nr 12 for dagen, som ble med og trente etter lunsj. To ekvipasjer dro etter lunsj. Så da var vi ti stykker som trente videre. De som skulle ta appell gikk opp til prøve og andre som ikke skulle ta prøve eller måtte hjelpe til, fortsatte å trene. Etter prøven fikk vi som hadde hjulpet til, en økt til. Frigg tok da flying. Figurantene hadde godbit og bånd. Hun trengte ikke å melde og bare fløy over midtlinjen. Dette motiverer Frigg enormt o,g hun hadde fine fremtrekk.

Det jeg er litt i tankeboksen om nå er om jeg skal lære henne at det å få en godbit først ikke betyr at hun ikke trenger å melde. F.eks. gi godbit først og så løsbitt for så å  gjøre det med fastbitt. Deretter variere slik at hun noen ganger skal melde og andre ganger ikke. Jeg har jo fått råd om at det å gi henne en godbit før hun skal melde kan forhindre at hun snapper bittet. Det er jo det Morten Egtvedt i Canis også anbefaler som medisin mot snapping og feilmelding. Jeg får tenke litt på det. Hun går godt når jeg oppfører meg og bruker hodet.

Nok en kjekk treningsdag meg kjekke treningskompiser :).