Interessant spor ved Holmavatn

På en lørdag med forventing om masse regn men som viste seg å bli kjempefin dag var vi en gjeng som møttes ved Holmavatn for å gå spor.

Frigg fikk et spor på ca en kilometer spor  med fem gjenstander og slutt. Jeg hadde også bedt sporlegger om å gå innom en sti, men merke der han hadde gått av stien igjen. Sporet ble litt over tre timer før vi skulle gå det. Det ble vel litt for gammelt i forhold til de momentene som var lagt inn. Lurt å gå ned på liggetid da. I tillegg var det masse kumøkk, spor etter kyr og kyr som vi så. Sporoppsøket ble tatt i et område hvor det var litt vått. Frigg sjekket ut men fulgte ikke skikkelig opp. Likevel valgte hun å gå i riktig retning (det visste ikke jeg før vi fant en gjenstand), men det virket ikke som om hun hadde festet seg skikkelig på sporet for sporatferden var ikke slik den pleier å være. Etter å ha gått en stund merket jeg at hun var av sporet og begynte å gå bakover for at hun skulle finne det igjen. Vi jobbet og jobbet. Så tenkte jeg at vi hadde jo en gjenstand og gikk tilbake dit. Etter dette var hun skikkelig venstrevridd og ville bare nedover mot vannet. Etter å ha sauset rundt i området ganske lenge gikk vi tilbake til standplass. Vi la inn sporet til sporlegger og til Frigg. Det viste seg at hun ikke hadde festet seg helt på sporet og egentlig bare virret rundt.

Siden vi hadde litt tid hadde jeg lyst til å prøve igjen. Nå visste jeg jo selv litt mer om i hvilken retning sporet gikk. Fornøyd med at jeg visste omentrent hvor vi hadde gått av. Når vi nå på nytt tok sporoppsøk så gikk det så det suste med unntak av på stien. Det var ikke annet å vente for sporet var nå fem timer. Det ble for vanskelig for henne med tanke på hvor mange som hadde gått på den stien i mellomtiden. Uansett tok hun utgangen fra stien fint og fant en gjenstand og slutten. Så vi kom i mål etter to forsøk med fire gjenstander og slutten.

Konklusjon: Dyretråkk er ikke et problem hvis Frigg har festet seg på sporet. Må trene mer på sporoppsøk i myr og senke terskelen og gå tilbake til ferskere spor når det er på overtråkket område slik som en sti. En fin dag på Holmavatnet 🙂