Samling på Sætra

I helgen var vi på samling med redningshundene dio 06 på Sætra.Fantastiske dager med opptil 30 grader i skyggen hvor jeg lære mye om meg og min hund. Med kurset fra forrige helg friskt i minnet så jeg med nye øyne på hva jeg og Frigg gjør i rundering. Her er det noe som ikke fungerer helt for oss.

Frigg er modig, har mye fart, er glad i folk og i å leke med alle. Hun er nesten like glad i godbiter som i leker. Men det hun gjør er at hun løper rett ut snur på en femøring og kommer rett inn til meg. Noen ganger trekker hun for fort fremover og det blir altfor grunne slag. Jeg stiller henne opp og ønsker at hun skal gå rett ut der jeg viser, men hun velger en annen vei. Fra mentaltesting av Frigg vet jeg at hun faktisk er modig, hun forvarer fører uten aggressivitet, hun avreagerer godt, men er mer berørt av lyd/skudd enn syn. Hun gjorde en ganske så god test bortsett fra at hun reagerte på skudd. Frigg er også over tre år nå så nå begynte jeg å sette krav til henne. Hun får tilbakemelding om at det er feil å løpe 20 meter ut for så og snu på femøringen å komme inn igjen, og at det er feil å dreie av for tidlig.

Så vi kjørte flying. Dette trigger Frigg veldig. men det jeg gjorde i helgen var at dersom hun snudde på femøringen for å springe inn igjen så ropte jeg nei og gav ny kommando runder. Dersom hun gjorde som jeg sa og løp langt nok ut så fikk hun belønning i form av figurant. Etter noen slag var hun så gira at hun bare føk over midtlinja og ut på andre siden. Hun ikke hadde tid til å bade en gang. Hun syns det var kjempegøy og det ble et fint mønster i runderinga og fine fremtrekk. Hun fikk direkte belønning med godbit og figurantene knipset et bånd på henne for at hun skulle bli der til det var klart på andre siden. Da vi avsluttet virket hun ikke sliten i det hele tatt selv om det var veldig varmt. Hun hadde så lyst til å fortsette.

Jeg kommer til å fortsette å kjøre dette opplegget til hun ikke stiller spørmål med min anvisning og kommando, men springer rett i ut i minst femti meter der hvor jeg viser og så trekker fremover. Når hun gjør det hver gang helt fra starten uten at jeg må si nei eller rope henne inn fordi hun ikke løper der jeg vil så skal vi legge inn tomslag igjen. Melde kan hun så det gjør ingenting å kjøre direkte i belønning med henne:)