Runderingstrening i Vigreskogen

Tiden er kommet til å legge inn tomslag i runderingen og å begynne å strekke runderingen i lengde. Jeg har bestemt meg for å følge samme opplegg som Aud med Frigg. 

I den første økta vekslet vi mellom 1-2 tomslag mellom hvert funn. Jeg ropte inn Ty fra figuranten ved funn uten å gå ut for å hente ham. Ty lurte tydelig til å begynne med på dette, men ble etterhvert vant til det.

Vi runderte nesten til «krysset» i «storskogen». Det var varmt og klamt, men jeg hadde tatt med meg en flaske vann i tilfelle Ty trengte det, og det gjorde han. Han gikk ut uten noen problemer, og kom fint inn på tomslagene. Ute hos figurantene ble imidlertid leken roligere og roligere.

Økt to la vi til granskogen etter «krysset». Jeg kjørte økta på samme måte som første gang. Aud styrte midtlinjen fint under begge øktene. Ty dro fram på de fleste slagene, men returnerte på noen samme vei som han gikk ut, til tross for at jeg sto på midtlinja og ropte av full hals. Noen av slagene måtte jeg også sende ham ut et par ganger for å få tilstrekkelig dybde. Men summa summarum gikk også denne økta greit.

Vi kommer til å fortsette å følge dette opplegget framover for å få runderingsmønsteret på plass og lengden på runderingene opp.

2 tanker om “Runderingstrening i Vigreskogen

  1. Så artig at dere prøver dette opplegget! Veldig fin måte å lære inn søksmønsteret på. Både John og jeg gjorde jo dette helt fra Emma og Ask var valper, også andre har brukt dette systemet med stort hell ?
    Tror Krissi kalte det for speedrundering, men kjært barn har mange navn… ?

    • Ja, Frigg har lært inn mye av runderingen med melding. Når jeg nå skal strekke runderingen og få inn tomslag, passeringer og flyt i det hele syntes jeg det var greit å la henne gå rett i belønning og rope henne inn for å få litt flyt i det. Når hun melder blir det veldig slitsomt med veldig mange funn. Etter å ha fått bekreftet på hovedkurset at meldingen sitter som et skudd på alle slags figuranter så ble jeg ikke så redd for å gå tilbake til rett i belønning. På Dyranut fikk jeg bekreftet at meldingen sitter på lange overvær også, så da er det bare å kjøre på :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.